Miten julkaista sisältöä infonäytölle?

Miten julkaista sisältöä infonäytölle?

Aiemmissa artikkeleissamme käsittelimmekin jo infonäyttöjen valintaan liittyviä tekijöitä ja tässä artikkelissa pureudumme tarkemmin siihen, kuinka näytöille saadaan helposti sisältöä.

Infonäytöt ovat pähkinänkuoressa digitaalisia näyttöjä, jotka näyttävät tietoja. Ammattimaisten näyttöjen ja ohjelmistojen avulla voit helposti julkaista ja hallita näytettävää sisältöä. Mutta miten tämä toimii käytännössä?

Miten infonäyttö eroaa digital signage näytöstä?

Infonäytöissä, joita kutsutaan usein digital signage näytöiksi, kuvataan tekniikkaa, jonka avulla voit julkaista sisältöä digitaalisella alustalla. Alkuun pääsee yhdellä ammattimaisella digitaalisella näytöllä, joka on tehty näyttämään visualisointeja pitkiä aikoja. Näihin näyttöihin tarvitaan virta ja verkkoyhteys. Saatat tarvita myös mediasoittimen, laitehallintaohjelmiston, CMS:n (Content management system) ja sisällöntuotanto-ohjelmiston.   Jos sinulla on näyttö ja siinä jokin seuraavista ohjelmistoista, sinulla on jo kaikki mitä tarvitset aloittamiseen.

DatabeatOMNI:n avulla saat sekä CMS:n, laitehallintaohjelmiston että sisäisen mediasoittimemme OMNIplay-lisenssin. Riippuen siitä, mitä haluat näyttää, et ehkä tarvitse edes ohjelmistoa sisällöntuotantoon, koska lisenssissämme on ilmaisia työkaluja käytettäväksesi. Tämä sisältää kaiken aina kellosta Power BI-koontinäyttöjen näyttämiseen. Jos haluat räätälöityä sisältöä, voit käyttää esimerkiksi PowerPointia, josta voit julkaista dioja muutamalla napsautuksella.

Nyt kun tiedät, mitä tarvitset, katsotaanpa tarkemmin, miten se toimii. Huomaa, että tässä artikkelissa keskitytään DatabeatOMNI:n toimintaan ja että se vaihtelee ohjelmiston mukaan.

Vaihe 1: Kanavan luominen

 

Jos ajattelet Databeat-ohjelmistoa kuten tv-kanavien paketteja, seuraavassa on paljon järkeä. DatabeatOMNI:ssa luodaan eri kanavia, joissa on erilaisia soittolistoja, joissa voit valita, missä ja milloin. Jotta pääset alkuun, sinun on luotava kanava DatabeatOMNI:ssa. Sinun on myös päätettävä, ovatko näytöt, joissa sisältö näytetään, vaaka- vai pystysuuntaisia ja onko niissä kosketustoimintoja.

Vaihe 2: Sisällön julkaiseminen

 

Kun olet luonut kanavan, sinun on lisättävä sisältöä kanavan soittolistaan. Se, mitä tämän sisällön pitäisi olla, riippuu täysin sinusta. Tämä voi olla YouTube-video, verkkosivu, PowerPoint-esitys tai muu mediatiedosto, kuten video tai kuva. Voit myös käyttää sisällössäsi erilaisia valmiita widgejä. Widgetit ovat kuin pieniä ohjelmia, jotka voivat näyttää kellon, päivämäärän, Facebook-syötteen, Power BI -koontinäytön, RSS-syötteen, sään, verkkosivun ja niin edelleen. Seuraavaksi voit valita, kuinka kauan tiedostoa toistetaan, minä aikoina, minä päivinä ja jopa millä säällä

Vaihe 3: Valitse, missä sisältö näytetään

 

Nyt kun sinulla on kanava, jossa on sisältöä, sinun on valittava, missä kanava näytetään. Tämä tarkoittaa, että databeatOMNI:hen on luotava vähintään yksi sijainti. Tämä voi olla toimisto, huone, kauppa, pikaruokaravintola, koulu, hammashoitola, … Ymmärrät käsitteen. Kanavan yhdistäminen sijaintiin edellyttää lisenssiavainta, mutta muuten on oikeastaan vain kyse siitä, mitkä kanavat haluat näyttää milläkin näytöllä.

Vaihe 4:
Sisällön näyttäminen näytöllä

Jos olet
tilannut näytön meiltä tai joltakin kumppaniltamme, olet itse asiassa jo valmis. Muussa tapauksessa vaiheessa 4 on varmistettava, että näytössä on virta ja verkkoyhteys. Asenna OMNIplay-mediasoitin ja anna lisenssiavain (näytöille, jotka eivät tue sisäisiä-mediasoittimia, voit käyttää myös ulkoista mediasoitintamme OMNIplay3). Varmista, että käyttöoikeusavain vastaa databeatOMNI:iin tässä sijainnissa syöttämääsi avainta, ja ennen kuin huomaatkaan, olet jo valmis.

Siinäkö kaikki?

Digitaaliset infonäytöt voivat kuulostaa monimutkaisilta, mutta kuten näette, sen ei tarvitse olla paljon  monimutkaisempaa kuin jonkin julkaiseminen Facebook-seinällesi. Vaikka yllä oleva yleiskatsaus keskittyy ratkaisuumme, DatabeatOMNI, digitaalisten opasteiden taustalla oleva tekniikka on suhteellisen samanlainen toimittajasta riippumatta. Toiminnallisuus ja käyttäjäystävällisyys vaihtelevat kuitenkin ohjelmistoista ohjelmistoihin.

Harkitsetko investoimista infonäyttöihin?

 

Jos harkitset investoimista infonäyttöihin, voit vapaasti rekisteröidä tilin ja testata ratkaisuamme tai katsoa tarkemman videon DatabeatOMNI:n käyttöpalvelusta täältä.

Heräsikö uteliaisuus?

Voidaan jutella lisää